Свет

Ухапшен осумњичени за подметање пожара у синагоги у Француској: Алжирац пуцао на полицију

Осумњичени је лакше повређен али није у животној опасности
Ухапшен осумњичени за подметање пожара у синагоги у Француској: Алжирац пуцао на полицијуGetty © Antoine Antoniol

Француски министар унутрашњих послова Жералд Дерманин је данас саопштио да је ухапшен осумњичени за подметање пожара у синагоги у градићу Ла Гранд Мот у департману Еро.

Он је на мрежи Икс написао да је у полицијској акцији у суботу увече учестовало више од 200 припадника полиције.

Дерманин је додао да су слободе лишене још две особе које су биле у непосредном окружењу осумњиченог и да је у току њихово испитивање, преноси "Фигаро".

"Осумњичени је ухапшен на последњем спрату једне зграде у кварту Писвин у Ниму, депaртман Гард, након што је отворио ватру на припаднике интервентне јединице, који су узвратили. Осумњичени мушкарац, стар 33 године, држављанин Алжира, лакше је повређен и збринут је у Хитној помоћи, али му живот није угрожен", саопштило је Национално тужилаштво за борбу против тероризма (ПНАТ), а преноси портал БФМТВ.

Национално тужилаштво за борбу против тероризма је преузело случај, а премијер у оставци Габриел Атал је са француским министром унутрашњих послова Жералдом Дарманеном у суботу увече посетио место где се налази синагога.

Најмање два аутомобила запаљена су у суботу ујутро испред синагоге у Ла Гранд Мотеу, а у експлозији која је уследила повређен је полицајац, пренели су француски медији.

image