Свет

Париз одбија да коментарише хапшење Дурова, Захарова: Раније се нису суздржавали

Како су објаснили из француског Министарства спољних послова, Париз не жели да коментарише овај догађај како би се испоштовала независност француског правосуђа
Париз одбија да коментарише хапшење Дурова, Захарова: Раније се нису суздржавалиGetty © Manuel Blondeau - Corbis / Contributor

Министарство спољних послова Француске одбило је да за "РИА Новости" прокоментарише хапшење оснивача Телеграма Павела Дурова.

"У складу са принципима независности правосуђа у Француској, француска влада не може да коментарише ситуацију са господином Дуровом", рекли су из МСП-а Француске.

Тим поводом огласила се на Телеграму и портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

"Најсмешније је што је раније француско Министарство спољних послова без стида коментарисало чак и одлуке Међународног суда Уједињених нација. Испада да, по логици француских дипломата, није поштовало међународно право. О коментарима на одлуке страних судова нећу ни да говорим – Париз се обично не суздржава", поручила је Захарова.

Дуров је ухапшен у Паризу одмах по слетању из Азербејџана због тврдњи да је због несарадње са француским властима "крив за низ злочина који су се догодили у Француској", а у вези са којима је нека информација постојала на његовој мрежи. 

Дуров, иначе, осим руског има и француско држављанство.

Руско МСП саопштило је да је одмах предузело одговарајуће мере, иако нико са стране Дурова није контактирао руско дипломатско представништво за помоћ.

Према последњим информацијама које су објавили медији, оснивачу Телеграма притвор је продужен.

image