Свет

Министарство енергетике Украјине: Пред нама је најтежа зима до сада

Услед свих досадашњих напада руске армије по украјинским енергетским објектима, из Кијева упозоравају да је на прагу најтежа зима у историји Украјине
Министарство енергетике Украјине: Пред нама је најтежа зима до садаGetty © Anadolu / Contributor

Украјина је можда на прагу најтеже зиме у својој историји, рекао је министар енергетике те земље Герман Галушченко у интервјуу европским медијима, преносе РИА Новости. 

Коментар је уследио након јучерашњег масовног напада руске армије по енергетским објектима у Украјини, када је, поново, дошло до оштећења на енергетским постројењима.

Лидер кијевског режима Владимир Зеленски оценио је да је то био један од најјачих напада од почетка СВО. Руска страна потврдила је да су све мете погођене и открила да су изведени напади по украјинским трафостаницама, и гасним компресорским станицама.

Министар енергетике Украјине потврдио је на Фејсбуку да је ситуација у енергетском систему земље, након јучерашњег напада, тешка. 

"Утврђујемо последице напада. Радимо на њиховој елиминацији", написао је он.

Ипак, Галушченко је на јако тешку зиму упозоравао и прошле недеље. Он је још тада изјавио да ће следећа зима бити тежа него претходна због свих досадашњих руских напада по украјинским енергетским објектима.

image