Свет

Симор Херш: Вашингтон не може да победи у Украјини

Он је питао и да ли ће Камала Харис наставити лоше вођење спољне политике попут свог претходника
Симор Херш: Вашингтон не може да победи у Украјини© Diego Herrera Carcedo/Anadolu via Getty Images

Вашингтон неће моћи да постигне пораз Русије у Украјини, написао је на свом блогу на платформи "Сабстак" амерички новинар и добитник Пулицерове награде Симор Херш.

Поред ове констатације, како агенција ТАСС преноси, он је поставио и питање да ли ће новоизабрана кандидаткиња демокарата за изборну трку за улазак у Белу кућу наставити лоше вођење спољне политике попут свог претходника.

"Да ли демократски председнички кандидат Камала Харис, ако буде изабрана, намерава да настави катастрофалну политику [америчког председника Џозефа] Бајдена када је у питању подршка рату Русије против Украјине у којем је немогуће победити?", реторички је упитао публициста.

Херш је раније писао о "парадоксу" спољне политике актуелне америчке администрације, која шаље новац Кијеву иако Украјина очигледно неће победити, а истовремено одбија да учествује у преговорима који би могли да окончају сукоб.

Председнички избори у Сједињеним Државама биће одржани 5. новембра. 2024. године.

Претпостављало се да ће Бајден на њима представљати Демократску странку, али је после катастрофалног наступа на јунској дебати са Доналдом Трампом одлучио да напусти трку и подржи номинацију Камале Харис.

Њену кандидатуру су одобриле и демократе на конвенцији у Чикагу.

image