Свет

Палестински медији: У израелским нападима на Западној обали погинуло 10 Палестинаца

Палестински Црвени полумесец известио је о потешкоћама у приступу повређенима због израелске блокаде кампа у централном делу Западне обале јер израелска војска не дозвољава приступ хитним службама у ту област и отежава спасилачке операције
Палестински медији: У израелским нападима на Западној обали погинуло 10 Палестинаца© Tanjug/AP Photo/Majdi Mohammed

У израелским нападима у избегличким камповима близу Џенина и Тубаса на северу Западне обале погинуло је 10 Палестинаца, пренели су палестински медији.

Палестинско Министарство здравља тврди да су три особе погинуле у израелском нападу дроном на северу Западне обале, преноси палестинска агенција ВАФА.

Наводи се и да су још тројица младића страдала у јутрошњем нападу израелским дроном на возило у селу Сеир, југоисточно од Џенина.

Палестински Црвени полумесец је саопштио да су њихови тимови извукли тела тројице младића из уништеног возила и превезли их у болницу.

Рано јутрос погинула су још два млада Палестинца, а неколико их је рањено након напада израелског дрона на избеглички камп Ал-Фара, јужно од Тубаса. Двојица Палестинаца су погинула од израелске ватре током рације у Џенину, док је неколико других повређено, потврдили су палестински медицински извори.

Палестински Црвени полумесец известио је о потешкоћама у приступу повређенима због израелске блокаде кампа у централном делу Западне обале јер израелска војска не дозвољава приступ хитним службама у ту област и отежава спасилачке операције.

Извештаји такође указују да израелске снаге делују и на другим местима на Западној обали, укључујући подручје близу Рамале, Калкилије и Тулкарема у централном делу окупиране палестинске енклаве.

image