Павић о хапшењу Дурова: Мафијашка тактика изнуде, Запад постао Орвелово тоталитарно друштво

Запад више није слободан свет, док је Телеграм оаза слободне размене информација, каже посланик Александар Павић

Хапшење директора Телеграма Павела Дурова само је најновији пример како се Запад претвара у Орвелово тоталитарно друштво из "1984", рекао је за РТ интернешенел посланик Александар Павић.

"Од америчке инвазије на Ирак 2003. сведоци смо напада на слободу говора на Западу. У почетку је то била тиха цензура свих који се не слажу са мејнстрим наративом да би се са хапшењем Џулијана Асанжа интензивирала", рекао је Павић.

Он је подсетио на "демонизацију" Русије и забрану руских медија после Мајдана и почетка Специјалне војне операције, али и на чињеницу да је сама Америка забранила свом председнику Доналду Трампу приступ Твитеру. 

Да се нешто слично догодило у Русији, настала би халабука, али за Запад важе двоструки аршини и људима је тога доста, додао је.

Павић сматра да би технолошки бизнисмени требало да се забрину после хапшења Дурова јер су сада сви "ловина".

"Сви који се противе западном глобалистичком дубока држава наративу требало би да брину. А то су сви они који имају отворен ум, који су неутрални, који размишљају својом главом. Доклегод су ове елите на власти, нико није безбедан", рекао је он.

"Запад више није слободан свет", рекао је Павић који је хапшење Дурова назвао "мафијашком тактиком" и покушајем "изнуде" кључева за енкрипцију Телеграма од њега.

Ако успе томе да се одупре, Телеграм - који је оаза слободне размене информација - чека светла будућност јер је људима доста цензуре, Великог брата, медија и власти који им говоре шта да мисле, како да говоре, како да се понашају, закључио је посланик Александар Павић.