Најмање 10 убијених у рацијама израелске војске на Западној обали

Израелске одбрамбене снаге покренуле су велику рацију у палестинској енклави

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) убиле су најмање 10 Палестинаца на Западној обали у рацијама чији је циљ, како су навели, да се зауставе напади на Израелце оружјем које је испоручио Иран.

Палестинске здравствене власти саопштиле су да је 10 људи убијено током ноћи у областима Џенин и Тубас на Западној обали, као и да су упади и бомбардовање настављени и током дана.

Главни портпарол палестинских власти Набил Абу Рудејне упозорио је да би ескалација израелских војних операција на Западној обали, у исто време када и рат у Гази, "довела до страшних и опасних резултата".

"Свет мора да предузме хитне и ургентне мере да обузда ову екстремистичку владу која представља претњу стабилности региона и света у целини", рекао је Абу Рудејне, преноси палестинска новинска агенција Вафа.

Израелски министар спољних послова Израел Кац рекао је да је циљ операција ИДФ-а да "обузда исламско-иранску терористичку инфраструктуру", као и да су сви убијени припадници Хамаса.

"Иран ради на успостављању источног терористичког фронта против Израела на Западној обали, према моделу Газе и Либана, финансирањем и наоружавањем терориста и шверцом напредног оружја из Јордана", навео је Кац и предложио да се и за Западну обалу нареди евакуација цивила, као што се већ ради у Појасу Газе.