Свет

Британци хапсе и децу: Међу приведенима због нереда и једанаестогодишњак

Полиција је до сада ухапсила 110 људи након масовних нереда који су се пре скоро месец дана одиграли у Хартлпулу и Мидлсброу
Британци хапсе и децу: Међу приведенима због нереда и једанаестогодишњакGetty © Dan Kitwood

У данашњој акцији британске полиције ухапшено је 14 особа, укључујући једанаестогодишњег дечака, осумњичених за учешће у недавним насилним нередима.

Ухапшени су старости између 11 и 43 године, а међу њима су мајка и син, пренео је Би-Би-Си.

Полиција је до сада ухапсила 110 људи након масовних нереда који су се пре скоро месец дана одиграли у Хартлпулу и Мидлсброу.

У акцији полиције учествовало је 40 инспектора који су прегледали сате снимака са надзорних камера и објаве на друштвеним мрежама. Насиље у Мидлсброу је избило 4. августа, неколико дана након сличних немира у Хартлпулу.

Званичник полиције Марк Андерсон казао је да за 30 година у полицијској служби никада није видео ништа слично нередима у Мидлсброу.

"Оно што је локална заједница морала да трпи тог дана је потпуно неприхватљиво", казао је он.

У данашњој акцији полиције приведени су једна жена, четири малолетне особе, као и девет мушкараца због учешћа у насилним нередима.

Нереди у више делова Уједињеног Краљевства започели су после убиства ножем три девојчице у Саутпорту, а на друштвеним мрежама се проширила лажна информација да је убица био тинејџер мигрант.

image