Свет

Француска затражила од Швајцарске информације о случају Дуров

Оснивач Телеграма је наводно нанео телесне повреде једном од своје деце
Француска затражила од Швајцарске информације о случају ДуровGetty © Steve Jennings / Stringer

Француска проверава са Швајцарском правни основ за оптуживање оснивача Телеграма Павела Дурова за насиље над једним од његове деце, рекао је за РИА Новости извор из париског тужилаштва.

Француски медији су претходно јавили да се против Дурова у Паризу води истрага и због тога што је наводно злостављао једно од своје деце, док је поменути извор руске агенције појаснио да недавно притварање оснивача руске друштвене мреже у Француској којег оптужују за 12 кривичних дела – сумњичи се да је дозволио ширење садржаја дечје порнографије и операција организованог криминала на Телеграму – нема никакве везе са овим случајем.

РИА Новости су прибавиле судску одлуку према којој је Кривично-жалбено веће кантона Женева 23. октобра 2023. године наложило Женевском тужилаштву да испита тужбу против Дурова коју је поднела његова бивша девојка Ирина Болгар, где га је оптужила за насиље над њиховим сином.

У одлуци суда се објашњава да је тужилаштво у Женеви претходно одбило кривично гоњење, пошто су се три епизоде злостављања (између априла 2021. и јула 2022) које је отац починио над дететом рођеним 2017. године ​​догодиле пре више од три месеца. 

image