Свет

Трамп: Бог жели да спасем свет

Амерички републикански председнички кандидат сматра да је смрт избегао божанском интервенцијом
Трамп: Бог жели да спасем светGetty © Emily Elconin / Stringer

Кандидат за председника САД Доналд Трамп изјавио је да му је Бог поштедео живот у прошломесечном покушају убиства у Пенсилванији. Републикански кандидат тврди да има мисију да спаси Америку, а можда и цео свет.

Трамп је за длаку избегао смрт када је 20-годишњи Томас Метју Крукс отворио ватру на њега 13. јула.

У интервјуу у уторак са психологом и ТВ водитељем Филом Мекгроуом, познатијим као др Фил, Трамп је рекао да се тог дана умешала "нека велика сила".

"Једино што могу да мислим је да Бог воли нашу земљу и да мисли да ћемо вратити нашу земљу", објаснио је Трамп. "То је морао да буде Бог. Мислим како можеш да кажеш да је то срећа када је, знаш, двадесет милиона према један?" инсистирао је.

Трамп је такође изјавио да би, ако победи на изборима, то значило да "постоји нека невероватна сила која је желела да будем укључен у спасавање, а можда је то више од спасавања нације, можда је то спасавање света".

Бивши председник је рекао и да су актуелни лидер Џозеф Бајден и његова потпредседница и кандидаткиња демократа Камала Харис делимично одговорни за прошломесечни покушај убиства.

Према његовим речима, Харисова и Бајден су га рутински приказивали као "претњу демократији" што "може да покрене убице или потенцијалне убице".

"Можда је тај метак због њихове реторике", сугерисао је Трамп.

Бивши председник је поновио да је било изборних неправилности на председничким изборима 2020, рекавши др Филу да је победио у Калифорнији.

"Да је Исус дошао и био бројач гласова, победио бих у Калифорнији", инсистирао је Трамп.

image