Макрон о хапшењу Дурова: Нисам га звао на вечеру, нисам ни знао да долази (ВИДЕО)

Француска је земља која штити слободу говора али и правна држава, поручио је француски председник

Председник Француске Емануел Макрон поновио је вечерас поводом хапшења директора Телеграма Павела Дурова, да је "Француска земља која штити слободу говора и воли иновацију и предузетништво."

Али, нагласио је Макрон, "код нас постоји подела власти и имамо правну државу коју контролишу независне судије."

Он је нагласио да није знао да Дуров долази у Француску, што је нормално јер то не треба ни да зна.

"Нисам га позвао и није требало да се видим са њим, нисам знао да долази у Француску", рекао је Макрон на конференцији за новинаре у Палати Србија, реагујући на извештаје медија да је Дуров на превару ухапшен на аеродрому у Паризу, под изговором да га је француски председник позвао на вечеру.

Макрон је рекао да су правосудни органи Француске организовали ову акцију "транспарентно".

Осврнувши се на давање држављанства Дурову мимо званичне процедуре, Макрон је рекао да он потпуно стоји иза те одлуке.

"Радило се о стратегији где смо желели да омогућимо женама и мушкарцима, спортистима, уметницима, који желе да науче француски језик, који желе да развијају иновације, када они желе да добију држављанство ми смо им давали. Ја сам дао држављанство господину Дурову, као што сам дао и другима. Мислим да је то нешто добро за нашу земљу и наставићу да радим то уз поштовање правила која сам овде споменуо", рекао је он.

Ништа више о томе не знам и нормално је да не знам ништа о томе јер се ради о држави права и правосудним органима који су независни, поручио је Макрон.