Свет

Трамп: Трудо је син Фидела Кастра, има добру косу и комуниста је на њега

Гласине које постоје годинама додатно је подгрејао бивши амерички председник
Трамп: Трудо је син Фидела Кастра, има добру косу и комуниста је на њега© Photo by Boris Spremo/Toronto Star via Getty Images

Бивши председник Доналд Трамп својом новом књигом "Спасимо Америку", подстиче већ познате гласине о Џастину Трудоу – да би Фидел Кастро могао да буде отац канадског премијера. 

Трамп је ту гласину објавио недељама након што је у интервјуу за један подкаст рекао да "кажу да је он син Фидела Кастра, и да би могао бити".

Републиканац је раније тврдио и да је Трудоова мајка Маргарет спавала са свим члановима "Ролингстоунса".

"Џастин Трудо и ја смо се одлично слагали, али су постојале природне разлике у томе што је он веома либералан, а ја, благо речено, нисам", пише Трамп у својој књизи, а преноси "Дејли Мејл".

Коментаришући да ће бити занимљиво видети како ће се са лидером Канаде слагати у будућности, он додаје: "Његова мајка је била лепа и дивља. Седамдесетих је ишла у клубове са 'Ролингстонсима', али је такође била некако повезана са Фиделом Кастром."

Наводно, Трудоова мајка је рекла да је кубански лидер "најсекси мушкарац кога је икад упознала", па Трамп подсећа да многи тврде и да је Џастин његов син.

"Куне се да није, али откуд би дођавола знао! Кастро је имао добру косу, званични 'отац' није, а Џастин такође има добру косу и постао је комуниста баш као и Кастро", написао је Трамп.

Гласине су се раније прошириле до те мере да је канадска влада то демантовала 2018. године, а Асошиејтед прес је објавио и "фект чек" текст (проверу чињеница) и извео закључак да је тврдња о Кастровом очинству лажна.

У њему се наводи да је Маргарет, која је имала 22 године када се удала за канадског премијера Пјера Трудоа (51), родила Џастина девет месеци након удаје за Пјера Трудоа 1971.

Такође је објављено да је Трудо рођен четири године пре него што је Маргарет отпутовала на Кубу .

Прича је узела маха након што је Трудо похвалио Кастра као "легендарног револуционара већег од живота" након његове смрти 2016. 

image