ИДФ: Погинуо командант војног крила Хамаса

Он је убијен у току операције на северу Западне обале у Џенину када су припадници граничне полиције отворили ватру на аутомобил у којем се налазио

Командант војног крила Хамаса у граду Џенин на окупираној Западној обали Висам Хазем погинуо је јутрос заједно са још двојицом оперативаца у сукобима и нападима дронова, саопштили су Израелске одбрамбене снаге (ИДФ), израелска обавештајна служба Шин Бет и полиција.

ИДФ је навео да су војници у току операције на северу Западне обале открили наоружане људи у аутомобилу у Џенину, међу којима је био Хазем, након чега су припадници граничне полиције отворили ватру на аутомобил и убили Хазема, док су друга двојица наоружаних нападача побегли, а касније су погинули у нападу дрона, преноси "Тајмс ов Израел".

Израелска војска је идентификовала двојицу наоружаних нападача који су погинули у нападу дрона као Мајсара Машарка и Арафата Амера и оптужила их да су били укључени у нападе, укључујући и на израелске заједнице у близини безбедносне баријере на Западној обали.

Израелска војска наводи да је у аутомобилу пронашла пушке, пиштољ и друго оружје, а да у инциденту није било повређених војника.