Трамп ушао у музички рат: Певачи му прете тужбама због песама у кампањи

Фронтмен групе, Џек Вајт, назвао је Трампов тим за кампању "фашистима"

Певач групе Вајт страјпс Џек Вајт назвао је тим за кампању републиканског кандидата Доналда Трампа "фашистима" и запретио тужбом након што хит те групе Seven Nation Army употребљен у објави на друштвеним мрежама која исказује подршку бившем председнику.

Трампова заменица директора за комуникације при кампањи, Марго Мартин, поделила је кратак видео снимак Трампа како улази у авион на путу на митинг, док се ова песма чује у позадини, преноси "Гардијан".

"Фашисти, немојте ни да помишљате да користите моју музику. Тужба мојих адвоката у вези са овим стиже (да додам на 5 хиљада других). Угодан дан на послу данас, Марго Мартин", поручио је Вајт на Инстаграму.

Вајт је последњи у низу извођача који су поручили Трамповој кампањи да не користи њихову музику, а у четвртак је то урадила шведска поп-група АББА.

На Трамповом митингу у Минесоти, где живи највише Американаца шведског порекла, пуштени су хитови као што су The Winner Takes It All и Money, Money, Money.

Певачица Селин Дион је раније овог месеца осудила употребу песме My Heart Will Go On, а рок група Фу фајтерс саопштила је да није дозволила Трампу да пушта њихову песму на митингу у Аризони и додала да ће донирати све приходе од неодобреног коришћења њихове песме кампањи демократског кандидата Камале Харис.

Трампов тим избрисао је снимак на којем се види како он излази из авиона из песму Freedom певачице Бијонсе након критике њених представника. Харисова је затим 
употребила ту песму за кључни део своје кампање.

Током претходних кампања, извођачи Адел, Аеросмит и Ганс енд роузез су осудили неодобрено коришћење њихове музике.