Расте притисак на Нетанјахуа: На антивладином протесту око 280.000 људи

На протесту у Тел Авиву дошло је до сукоба полиције и демонстраната, на које су припадници снага безбедности бацили шок бомбе, након што су демонстранти блокирали аутопут Алајон

Око 280.000 људи је учествовало на јучерашњем протесту у Тел Авиву, што је највећи скуп у у тој земљи у последњих годину и по дана, а процењује се да је још 200.000 људи учествовало у протестима у градовима широм земље.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху "забринут" је због масовних антивладиних протеста у земљи до којих је дошло због неуспелих преговора о ослобађању талаца које је држао Хамас и о прекиду ватре, пренео је "Тајмс оф Израел" позивајући се на неименоване званичнике.

На протесту у Тел Авиву дошло је до сукоба полиције и демонстраната, на које су припадници снага безбедности бацили шок бомбе, након што су демонстранти блокирали аутопут Алајон.

Ухапшено је најмање 20 демонстраната.

До протеста је дошло након што је израелска војска лоцирала тела шест талаца у Појасу Газе у суботу увече.

Истовремено, породице седам америчких талаца који се и даље налазе у енклави данас су у саопштењу захтевале од премијера Нетанјахуа да склопи договор о повратку талаца и примирју.

Израелска војска је такође пронашла тело америчког таоца Херша Голдберга Полина, а амерички председник Џозеф Бајден је разговарао са његовим родитељима како би "изразио саучешће због убиства њиховог сина од стране Хамаса".