Свет

Упозорење из Москве: Након Дурова, нек се спреми Маск

Ових дана власници друштвених мрежа нашли су се на мети Запада који је показао колико заиста заговара слободу говора
Упозорење из Москве: Након Дурова, нек се спреми Маск© Tanjug/AP Photo/Susan Walsh, File

Бизнисмен Илон Маск би могао да буде прогањан као оснивач Телеграма Павел Дуров, упозорио је Алексеј Пушков, шеф Комисије за политику информисања Савета РФ.

"Говорећи о теми Дуров-Маск, бивши амерички секретар предложио је да се Маску запрети судском одговорношћу, као Дурову. Тако ће се развити тема прогона Маска у овом или оном облику. 'Либерална' матрица заснована на дубокој држави не намерава да одустане", навео је Пушков на свом Телеграм каналу.

Он је раније, коментаришући ситуацију у којој се нашао Дуров, рекао да либерална диктатура не трпи усамљенике који не играју по њеним правилима. Упозорио да би Маск требало да се припреми.

Павел Дуров је ухапшен по доласку на аеродром Бурже, у суботу, 24. августа, у оквиру опсежне истраге у којој је учествовало неколико полицијских и жандармеријских служби.

Тужилаштво у Паризу је раније објавило списак од 12 кривичних дела која му се стављају на терет. Међу њима су саучесништво у набавци, транспорту, поседовању, понуди или продаји наркотика, као и саучесништво у превари коју је извела организована банда, преносе француски медији.

Дуров је стављен под судски надзор и забрањено му је да напушта Француску, објавило је Париско тужилаштво.

image