Интензивирање прогона: Бајденова администрација најављује борбу "законским мерама" против РТ

Очекује се да ће амерички председник данас најавити "законске мере" против руских компанија које се "мешају у америчке изборе"

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена планира да оптужи Русију за мешање у овогодишње председничке изборе и очекује се најава "законских мера" против оних који су наводно одговорни, известио је Си-Ен-Ен.

РТ ће бити главна мета ове акције, навела је америчка мрежа, додајући да званичници у Вашингтону сматрају да је реч о "кључном елементу пропагандних активности Кремља".

Најављене акције против РТ могле би да буду "најзначајнији јавни одговор Бајденове администрације до сада" на наводне руске операције утицаја на америчке бираче, истиче Си-Ен-Ен.

Очекује се да ће амерички министар правде Мерик Гарланд касније данас организовати састанак Радне групе за изборне претње Министарства правде, којој ће присуствовати високи руководиоци органа за спровођење закона, укључујући директора ФБИ Кристофера Реја.

Поред РТ, очекује се да ће амерички званичници именовати још једну руску компанију, "Соушл дизајн ејџенси" (Social Design Agency), коју је америчко Министарство финансија раније већ санкционисало због наводног "вођења портала са лажним вестима у Европи у име руске владе", рекла су три извора Си-Ен-Ена.

Америчке власти су прошлог месеца оптужиле Иран да стоји иза хакерских напада на чланове изборних штабова оба водећа председничка кандидата на америчким изборима, Доналда Трампа и Камалу Харис.