САД: Трамп и Харисова нису објавили комплетне извештаје о свом здравственом стању

Из кампање демократске кандидаткиње Камале Харис нису одговорили на поновљена питања "Си-Би-Ес њуза" поводом резултата њеног годишњег физичког прегледа

Републикански председнички кандидат Доналд Трамп још није објавио комплетан извештај о свом тренутном здравственом стању, а то није учинила ни његова демократска ривалка Камала Харис, иако су до избора у САД остала још само два месеца, пише "Си-Би-Ес њуз".

Трамп је 20. августа рекао да је недавно био на годишњем лекарском прегледу и да ће врло радо објавити његове резултате.

Он је додао и да је урадио два когнитивна теста на којима је, како је казао, блистао, међутим, његова кампања није објавила те резултате.

У новембру 2023. године, Трамп је објавио писмо свог лекара Бруса Аронвалда у којем је наведено да је комплетан преглед из септембра те године показао да је његово укупно здравствено стање одлично.

У писму, међутим, није било конкретних детаља о виталним параметрима, као ни података о лековима које Трамп узима.

Трампова кампања такође није омогућила медијима да поставе питања његовим лекарима након што је на њега покушан атентат у Пенсилванији.

Врло мало се зна и о медицинском картону Камале Харис, пошто она није доставила резултате прегледа ни када се 2020. кандидовала за потпредседницу.

Из кампање Харисове нису одговорили на поновљена питања "Си-Би-Ес њуза" у вези резултата њеног годишњег физичког прегледа.

Протеклих деценија постало је уобичајено да председнички кандидати објаве неке информације о свом здрављу и способности да обављају дужност, а ова пракса је делимично усвојена и због низа председника који су имали здравствене проблеме за које се сазнало тек касније.