Свет

Пуцњава код конзулата Израела у Минхену: Осумњичени убијен у размени ватре с полицијом (ВИДЕО)

Инцидент вероватно није насумичан - на данашњи дан 1972. године палестински терористи узели су 11 израелских спортиста за таоце на Олимпијади у Минхену и убили их
Пуцњава код конзулата Израела у Минхену: Осумњичени убијен у размени ватре с полицијом (ВИДЕО)© Roberto Pfeil/picture alliance via Getty Images

Осумњичени за пуцњаву у близини израелског конзулата у Минхену је убијен у размени ватре са полицијом, саопштио је данас министар унутрашњих послова Баварске Јоахим Херман.

Херман је рекао да је нападач испалио серију хитаца, након чега су припадници снага безбедности узвратили ватру, а осумњичени је преминуо од задобијених тешких повреда, пише "Билд".

Како наводи, осумњичени се довезао до Документационог центра националсоцијализма, отвореног 2015. носећи дугачак пиштољ и потом пуцао на оближњу полицијску станицу.

У акцији је учествовало пет полицајаца, рекао је потпарол снага безбебедности. Хеликоптер кружи изнад места догађаја у покушају да одржи инцидент под контролом.

У близини израелског конзулата у центру Минхена јутрос је одјекнуло неколико хитаца. Полиција је упутила апел грађанима да избегавају тај део града док је у току операција.

"На лицу места имамо бројне хитне службе", објавила је минхенска полиција на Иксу. 

Додали су да су на подручју Каролиненплаца полицијске снаге пуцале на сумњиву особу, која је том приликом погођена.

Међутим, идентитет нападача није објављен.

У ваздуху је и полицијски хеликоптер, а ова област је тренутно затворена.

Припадници полиције указали су на то да се друштвеним мрежама већ шире дезинформације, те позвали грађане да не учествују у ширењу лажних вести и не објављују снимке догађаја.

На данашњи дан 1972. године, иначе, палестински терористи узели су 11 израелских спортиста за таоце на Олимпијади у Минхену и убили их.

У међувремену је и Министарство спољних послова Израела потврдило да је пуцано у близини њиховог конзулата.

image