Свет

Италијански министар у сузама: Љубавницу инфлуенсерку хтео да запосли као саветницу (ФОТО)

Уплакани Санђулијано се извинио својој супрузи и премијерки Мелони "због срамоте коју је проузроковао њој и влади"
Италијански министар у сузама: Љубавницу инфлуенсерку хтео да запосли као саветницу (ФОТО)© Photo by Simona Granati - Corbis/Corbis via Getty Images

Министар културе Италије Ђенаро Санђулијано је у интервјуу за РАИ признао да је у свој најближи тим покушао да запосли своју љубавницу Марију Росарију Бочију.

У "емоционалном интервјуу", Санђулијано је у сузама признао да је понудио премијерки Ђорђи Мелони оставку, али она то није хтела да прихвати.

Скандал је избио у Италији када је Марија Росарија Боча, инфлуенсерка с више од 60 хиљада пратилаца на Инстаграму, објавила да је постала саветница министра за културу.

Министарство културе Италије је то одмах негирало, али је Боча затим објавила слике и снимке са службених путовања на која је ишла као Санђулијанијева сапутница.

Министар, који је ожењен, признао је да га је Боча пратила на пословним путовањима и тврдио је да јој је иницијално понудио посао, али је касније "повукао" понуду након што су саветници рекли да би то могло да представља сукоб интереса због њихове "личне, сентименталне" везе.

Санђулијано је инсистирао да за његова путовања с љубавницом нису коришћена јавна средства и да она није имала приступ поверљивим документима.

Кроз сузе се извинио својој супрузи и премијерки Мелони "због срамоте коју је проузроковао њој и влади".

То је други скандал који је погодио Министарство културе ове године, будући да је Санђулијанов подређени, тадашњи државни секретар за културу Виторио Згарби, дао оставку у фебруару након што је оптужен за продају украдених уметничких дела.

image