Свет

Трамп: Имам подршку брата Тима Волца и других чланова те породице

Бивши председник се позвао на фотографију на којој наводно осам чланова породице Тима Волца позира испред транспарента "Трамп 2024: Врати Америку"
Трамп: Имам подршку брата Тима Волца и других чланова те породице© Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Републикански кандидат на америчким председничким изборима Доналд Трамп изјавио је да га је у трци за нови мандат у Белој кући подржао Џеф Волц, брат демократског потпредседничког кандидата Тима Волца, као и други чланови те породице.

"Почаствован сам. Његов брат ме је подржао. Цела његова породица ме је подржала", рекао је Трамп за "Фокс њуз".

Бивши председник се позвао на фотографију на којој наводно осам чланова породице Тима Волца позира испред транспарента "Трамп 2024: Врати Америку" и "Породица Волц из Небраске за Трампа", преноси "Њујорк пост".

Неименовани извор је за "Пост" рекао да су у питању даљи рођаци Тима Волца са очеве стране, али је одбио да саопшти њихова имена, тврдећи да не желе пажњу.

Џеф Волц, који са братом Тимом није разговарао од 2016, у августу је на друштвеним мрежама изјавио да се противи "идеологији" свог млађег брата и да размишља о томе да пружи подршку Трампу.

"Приче које бих могао да испричам... Он није карактер који желите да доноси одлуке о вашој будућности", рекао је тада он.

Он је, ипак, недавно у интервјуу поручио да неће подржати бившег председника нити учествовати у његовој кампањи, упркос несугласицама са Тимом Волцом.

image