Зеленски открива: Зашто је Кулеба поднео оставку

Шефу украјинске дипломатије недостаје енергија да промовише испоруку оружја Украјини, навео је Владимир Зеленски

Mинистар спољних послова Дмитриј Кулеба поднео је оставку јер му је недостајало енергије да промовише интересе кијевског режима, изјавио је украјински председник Владимир Зеленски на састанку партије "Слуга народа", коментаришући оставку шефа украјинске дипломатије.

Напомиње се да се то догодило због чињенице да Кулеби "недостаје енергија за промоцију снабдевања земље оружјем".

Зеленски је објаснио и друге промене у украјинској влади, па тако министар правде Денис Маљуска, према његовим речима, "одавно жели да пређе на друго радно место".

Он је истовремено изразио задовољство радом потпредседнице Владе за европске и евроатлантске интеграције Олге Стефанишине и предложио њено унапређење.

Осим тога, Зеленски је поменуо стварање "Министарства за повратак Украјинаца", као и да тренутно активно траже ко би могао да води то министарство.

Претходно је председник Врховне раде Руслан Стефанчук саопштио да су министар правде Украјине Денис Маљуска, украјински министар за стратешке индустрије Александар Камишин, министар заштите животне средине Руслан Стрелец, као и заменик премијера за европске и евроатлантске интеграције Олга Стефанишина поднели оставке парламенту.

Након њих, оставку је поднео и украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба.

Владимир Зеленски претходно је разрешио указом Ростислава Шурму са места заменика шефа свог кабинета.