Трамп реаговао на Путинову подршку Камали: Не знам да ли да се увредим, или да славим

Амерички председник пита се да ли му је Путин, подржавши његову ривалку, заправо учинио услугу

Бивши амерички председник Доналд Трамп, прокоментарисао је Путинову "подршку" Камали Харис на председничким изборима у Америци, истичући да не зна да ли да се увреди што није добио његову подршку, или да му "захвали што му је учинио услугу".

"Путин је данас подржао Камалу Харис. Не знам да ли је требало да га позовем и да му се топло захвалим. Он је подржао Камалу и имам такав осећај да не знам како да то разумем, да ли ме је увредио тиме или ми је учинио услугу", изјавио је Трамп у Економском клубу Њујорка.

Руски председник, данас је, наиме, како је то приметио "Њујорк пост", био "расположен за троловање", па је тако, после бескрајних прича о руском мешању у америчку председничку кампању - "признао" да је његов омиљени кандидат управо Харисова, и то "јер се стално смеје што значи да јој је добро". 

"Господина Бајдена су склонили из трке. Он је својим присталицама препоручио да подрже Камалу Харис. И ми ћемо тако и да урадимо. Подржаваћемо Камалу", нашалио се Путин, након што је раније портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова, назвала Бајдена "проруским кандидатом" јер је у једном од својих чувених испада, Владимира Зеленског представио као Владимира Путина.

"Чини ми се да се злогласно 'мешање Русије у америчке изборе' више не може сакрити. Постоји проруски кандидат који контролише 'рука Кремља'", "боцкала" је Захарова.

Трамп који се више пута подсмевао Харисовој због њеног нападног и неартикулисаног смејања је, изгледа, прихватио шалу руског председника.

Путинова подршка, међутим, није одушевила Камалу.

"Мислим да сви знају кога диктатори и насилници широм света преферирају на овим изборима. Они више воле председника Трампа", рекао је портпарол Камалине кампање Ијан Самс за Си-Ен-Ен.