Свет

Ухапшен отац дечака оптуженог за пуцњаву у школи у Џорџији: Свесно сину дозволио посед оружја

Хапшење родитеља након што је њихово дете пуцало у школи би могла да постане нова америчка стратегија у борби са "епидемијом" овог типа злочина
Ухапшен отац дечака оптуженог за пуцњаву у школи у Џорџији: Свесно сину дозволио посед оружја© Photo by Peter Zay/Anadolu via Getty Images

Државни званичници Џорџије у четвртак су ухапсили оца 14-годишњака осумњиченог за пуцњаву у школи у којој су у среду убијене четири особе и рањено деветоро, рекавши да је отац свесно омогућио свом сину да изврши убиство.

Колин Греј (54) оптужен је по четири тачке за убиство из нехата, две тачке за убиство другог степена и осам тачака за окрутност према деци, саопштио је истражни биро Џорџије.

"Ове оптужбе потичу од тога што је Греј свесно дозволио свом сину Колту да поседује оружје", рекао је Крис Хози, директор истражног бироа Џорџије на конференцији за новинаре.

Хапшење родитеља након што је њихово деце пуцало у школи није устаљена пракса у Америци.

Међутим, како пише Ројтерс, то би могла да буде нова стратегија у покушају Америке да контролише епидемију пуцњаве у школама.

У априлу ове године су мајка и отац тинејџера из Мичигена осуђени на између 10 и 15 година затвора када их је порота осудила за убиство из нехата након што је њихов син пуцао и убио четири другарице из разреда.

Веровало се да је то први пут да су родитељи правно одговорни за акцију своје деце у случају пуцњави у школи.

Осумњичени Греј је отворио ватру у среду у средњој школи Апалачи у граду Виндер, убивши два наставника и два ученика, рекли су истражитељи.

image