Свет

Представник Хамаса: Руски медији неће одустати од истине због америчких санкција

Вашингтон се и даље понаша као светски полицајац и примењује двоструке стандарде у односу на било који медиј, блогере или активисте који не деле мишљење САД, рекао је представник Хамаса у Алжиру Јусеф Хамдан
Представник Хамаса: Руски медији неће одустати од истине због америчких санкцијаGetty © Jaap Arriens/NurPhoto

Санкције САД уведене медијској групи "Русија севодња" и РТ осуђене су на пропаст и неће их натерати да одустану од извештавања истине, изјавио је представник палестинског покрета Хамас у Алжиру Јусеф Хамдан.

"Верујемо да санкције, које је америчка администрација увела неким руским каналима, неће утицати на њих и да их неће натерати да одустану од свог избора да приказују истину. Овим се неће постићи циљеви оних који су иницирали те санкције, а то је да се замагли и одврати пажња од реалности онога што се дешава", казао је Хамдан за РИА Новости.

Он је додао да се Вашингтон и даље понаша као "светски полицајац" и да примењује двоструке стандарде у односу на било који медиј, блогере или активисте који не деле мишљење Сједињених Држава.

Према његовим речима, такво понашање Америке имало је велики утицај на то да је Израел почео да делује као држава изнад закона и разних казни међународне заједнице, у којој је америчка администрација хегемон и намеће унапред договорене оптужбе и казне против оних који им се противе или иду против њихових интереса.

Представник Хамаса у Алжиру је нагласио да америчка администрација злоупотребљава светско јавно мњење, оптужујући Вашингтон да обмањује светску заједницу како би промовисао своју агенду, што утиче на углед и самих САД у свету и америчким медијима. 

"Степен штете коју америчка администрација себи наноси тим понашањем, које представља правни и политички хаос, много је већи од штете коју би ове санкције могле да нанесу оним медијима који одлуче да стану на страну истине и бране њихово гледипте", закључио је Хамдан.

САД су увеле санкције медијској групи "Русија севодња", РИА Новости, РТ, "Спутњику" и "Раптлију", а ограничења се односе и на главну уредницу медијске групе РТ Маргариту Симоњан и на неколико главних менаџера овог ТВ канала. 

Као разлог за увођење санкција истиче се наводни "непријатељски утицај на председничке изборе у Америци". 

image