Свет

Одложено изрицање пресуде Трампу у случају порно глумице за после избора

Трампов правни тим уложио је напоре да се изрицање пресуде одложи, јер би то, како су образложили, могао да утиче на његову кампању уочи председничких избора 5. новембра
Одложено изрицање пресуде Трампу у случају порно глумице за после избораGetty © Michael M. Santiago

Судија њујоршког суда Хуан Мерчан одлучио је да одложи изрицање пресуде бившем председнику САД и републиканском, кандидату Доналду Трампу у вези са оптужбама за прикривену исплату новца порно звезди Сторми Данијелс до после председничких избора у новембру, пренео је Фокс њуз.

Изрицање пресуде у предмету "Њујорк против Трампа" заказано је 26. новембар. Првобитни датум био је 18. септембар.

"Поверење јавности у интегритет нашег правосудног система захтева саслушање о казни које је у потпуности фокусирано на пресуду пороте и одмеравање отежавајућих и олакшавајућих фактора без ометања или искривљавања", навео је судија Мерчан.

Трампов правни тим уложио је напоре да се изрицање пресуде одложи, јер би то, како су образложили, могао да утиче на његову кампању уочи председничких избора 5. новембра.

Канцеларија окружног тужиоца Менхетна Алвина Брега није се противила том захтеву.

Трамп је 30. маја осуђен за фалсификовање пословне документације да би прикрио исплату од 130.000 долара преко свог тадашњег адвоката порно глумици Сторми Данијелс у замену за њено ћутање о њиховој сексуалној вези пре председничких избора 2016. године.

Данијелс тврди да је до њеног сусрета са Трампом дошло деценију раније, што он негира и најавио је да ће уложити жалбу на пресуду када му буде изречена казна.

Трамп је одлагање изрицања пресуде описао као доказ да "није учинио ништа лоше".

"Лов на вештице на Менхетну је одложен јер сви разумеју да није било случаја и да нисам урадио ништа лоше. Ово је политички напад Камале Харис и других левичарских противника на мене", навео је Трамп.

image