Свет

Бивши републикански потпредседник Дик Чејни ће гласати за Камалу Харис

У 248 година историје наше земље, није постојао појединац који је био већа претња по нашу републику од Доналда Трампа, навео је бивши републикански потпредседник
Бивши републикански потпредседник Дик Чејни ће гласати за Камалу ХарисGetty © Tom Benitez

Бивши потпредседник САД Дик Чејни, који је ту функцију обављао за време два председничка мандата републиканца Џорџа Буша Млађег, гласаће за Камалу Харис на председничким изборима.

Његова ћерка и некадашња чланица Представничког дома Лиз Чејни, која је подржала Харис у четвртак, изјавила је да ће њен отац гласати за Камалу током интервјуа за магазин "Атлантик" на Тексашком трибјун фестивалу у граду ОстинУ.

"Дик Чејни ће гласати за Камалу Харис", рекла је Лиз публици, на шта је водитељ изненађено узвикнуо "вау".

Као и његова ћерка, Дик је изразити критичар Доналда Трампа, кандидата републиканаца на изборима у новембру.

"У 248 година историје наше земље, није постојао појединац који је био већа претња по нашу републику од Доналда Трампа", навео је бивши републикански потпредседник.

Чејни, који је потпредседничку функцију обављао од 2001. до 2009. године, је додао да се Трампу не сме више поверити власт.

"Као грађани, свако од нас има друштво да земљу стави изнад страначке припадности, како бисмо одбранили наш Устав. Зато ћу гласати за потпредседницу Камалу Харис", навео је Чејни у саопштењу.

Трамп је одговорио на својој платформи, називајући бившег потпредседника ирелевантним "републиканцем само по имену" (РИНО), заједно са његовом ћерком.

image