Аргентина затражила од МКС-а да изда налог за хапшење Николаса Мадура

Раније данас, два венецуеланска опозиционара, која се налазе у аргентинској амбасади у Каракасу, на друштвеним мрежама су објавили да су венецуеланске снаге безбедности "опколиле зграду аргентинске мисије" у престоници

Аргентина је затражила од Међународног кривичног суда (МКС) да изда налог за хапшење председника Венецуеле Николаса Мадура, због наводних злочина против човечности које је, како тврди, његова влада починила након избора у јулу.

Буенос Ајрес ће у понедељак поднети суду писмо у којем ће тражити издавање налога за хапшење Мадура и других чланова његове владе, саопштило је аргентинско Министарство спољних послова у петак.

То саопштење је стигло истог дана када су захтеви за имиграцију ублажени за држављане Венецуеле, наглашавајући критичан поглед владе аргентинског председника Хавијера Милеија према Мадуру.

Раније данас, два венецуеланска опозиционара, која се налазе у аргентинској амбасади у Каракасу, на друштвеним мрежама су објавили да су венецуеланске снаге безбедности "опколиле зграду аргентинске мисије" у престоници.

Они су ситуацију описали као "опсаду", коју врши Мадурова влада, преноси Анса.
Према речима Педра Уручуртуа, сарадника опозиционе лидерке Марије Корине Мачадо, на лицу места се налазе патроле и наоружани агенти са капуљачама.

Портпаролка руског министартсва спољних послова Марија Захарова на Телеграму поставила питање: "Је л то Аргентина нема својих проблема?" и "је л то председник Милеи спровео сва предизборна обећања?"