Свет

Шкотска полиција дозвољава силоватељима да се идентификују као жене

Никакви докази или документовани докази о биолошком полу нису потребни, само је важно како се неко изјашњава, саопштила је полиција
Шкотска полиција дозвољава силоватељима да се идентификују као жене© Photo by Andrew Milligan/PA Images via Getty Images

Полиција Шкотске је саопштила да дозвољава силоватељима да се идентификују као жене, преноси "Телеграф".

Одбор шкотског парламента затражио је од полиције да објасни како евидентира пол особа које су оптужене или осуђене за силовање или покушај силовања.

Шкотска полиција је на одговорила да се за њих "полна или родна идентификација заснива на томе томе како се представљају и самоидентификују".

Никакви докази или документовани докази о биолошком полу нису потребни, само је важно како се неко изјашњава, саопштила је полиција.

У саопштењу се додаје да је омогућавање људима да сами одаберу свој пол "у складу са вредностима организације" и "вредностима поштовања интегритета, правичности и људских права, уз промоцију снажног осећаја припадности".

Ипак, феминистичке организације рекле су у недељу за "Хералд" да је одговор полиције "увредљив" и да представља "грубу увреду за све жене".

Тренутно је у Шкотској актуелан случај трансродне Исла Брајсон, која је осуђена за силовање две жене док је живела као мушкарац Адам Грејам.

image