Нападнута амбасадорка Србије у Шпанији, Марко Ђурић осудио напад

Према сведочењу присутних, млађи мушкарац пришао је амбасадорки Шарац која је причала телефоном на српском језику, питао је да ли је из Србије, након чега је ударио ногом у леђа и побегао

Млађа мушка особа физички је напала амбасадорку Србије у Шпанији Ирену Шарац, данас касно поподне у центру Мадрида, пишу медији.

Напад се одиграо, како наводе, у улици у којој амбасадорка станује, а нападач је нанео амбасадорки повреде у пределу леђа. Из изјава присутних сведока, како пишу "Вечерње новости", сумња се да је реч о особи албанског порекла.

Министар спољних послова Марко Ђурић најоштрије је осудио физички напад на амбасадорку Шарац.

"Најоштрије осуђем физички напад на амбасадорку Шарац у центру Мадрида. Захтевамо од свих надлежних пуну истрагу и одговорност за овај нечувени инцидент и акт насиља према највишем дипломатском представнику наше земље", изјавио је шеф српске дипломатије Марко Ђурић за Тан‌југ.

Према сведочењу присутних, млађи мушкарац пришао је амбасадорки Шарац која је причала телефоном на српском и питао је да ли је из Србије, након чега је ударио ногом у леђа и побегао. Неколико сведока је потом безуспешно покушало да ухвати нападача. Напад је пријављен полицији, која је стигла на лице места и врши увиђај.

Амбасадорка Шарац је, како преносе медији, у добром здравственом стању.