Свет

Си и Путин честитали Ким Џонг Уну годишњицу оснивања ДНР Кореје

Ким је прошле године обележио дан оснивања Северне Кореје 9. септембра парадом паравојних група и дипломатским разменама у којима је обећао да ће продубити везе са Кином и Русијом
Си и Путин честитали Ким Џонг Уну годишњицу оснивања ДНР КорејеGetty © Kremlin Press Office/Anadolu

Кинески председник Си Ђинпинг и руски председник Владимир Путин упутили су честитке севернокорејском лидеру Ким Џонг Уну поводом годишњице оснивања ДНР Кореје, објавила је јутрос севернокорејска агенција КЦНА.

"Драги друже Ким Џонг Ун, примите моје искрене честитке поводом 76. годишњице оснивања Демократске Народне Републике Кореје. Односи између наших земаља, засновани на добрим традицијама пријатељства и добросуседства, су на високом нивоу, што је у потпуности потврђено нашим недавним конструктивним и смисленим преговорима у Пјонгјангу", навео је Путин у честитки.

Руски председник је додао да је сигуран да ће "свеобухватно стратешко партнерство између Русије и Северне Кореје бити ојачано, захваљујући њиховим заједничким напорима".

Си је у својој поруци позвао на дубљу стратешку комуникацију и сарадњу са Северном Корејом.

Прошле године, Ким је обележио дан оснивања Северне Кореје 9. септембра парадом паравојних група и дипломатским разменама у којима је обећао да ће продубити везе са Кином и Русијом.

image