Свет

Елтон Џон: Трампов надимак за Ким Џонг Уна - "Рокет мен" је урнебесан

Упитан о предстојећим председничким изборима у САД, певач није подржао ниједног кандидата
Елтон Џон: Трампов надимак за Ким Џонг Уна - "Рокет мен" је урнебесанGetty © Jeff Kravitz / Contributor

Певач Елтон Џон рекао је да је надимак који је бивши председник САД Доналд Трамп инспирисан његовом песмом дао лидеру Северне Кореје Ким Џонг Уну - "Рокет Мен" (човек-ракета) урнебесан, преноси британски "Гардијан".

Трамп је често користио тај надимак, укључујући и током дипломатске кризе између САД-а и Северне Кореје 2017. године, када је у обраћању Уједињеним нацијама рекао да је "Рокет Мен на личној самоубилачкој мисији".

Према мемоарима Мајка Помпеа из 2022. године, Трамп је на крају Киму сам објаснио значење надимка, пошто севернокорејски лидер није био упознат са ликом и делом Елтона Џона.

Говорећи за "Верајети" на филмском фестивалу у Торонту, Џон је прокоментарисао шаљиви надимак.

"Насмејао сам се, мислио сам да је то сјајно. Само сам помислио, 'Браво, Доналде.' Трамп је одувек био мој обожаватељ, и био је на многим мојим концертима. Увек сам био пријатељски настројен према њему и захваљујем му на подршци. Када је то урадио, мислио сам да је то урнебесно. То ме је насмејало", открио је певач.

Такође се осврнуо и на наводе да Ким Џонг Ун није чуо за њега, рекавши да би "био веома изненађен да јесте".

Упитан о предстојећим председничким изборима у САД, Џон није подржао ниједног кандидата, рекавши: "Не тиче ме се како моји фанови гласају... Само се надам да ће људи донети исправну одлуку за будућност".

image