Меланија Трамп тражи истину о покушају убиства супруга

Дефинитивно, у овој причи има још нечег, рекла је бивша прва дама

Бивша прва дама Меланија Трамп затражила је да се "открије истина" о покушају убиства Доналда Трампа пре скоро два месеца.

Трамп је за длаку избегао смрт када је Томас Метју Крукс (20) отворио ватру на њега током митинга у Батлеру у Пенсилванији 13. јула. Инцидент је био "ужасно, узнемирујуће искуство" за породицу, рекла је Меланија у снимку објављеном на Иксу.

"Сада је тишина око тога тешка. Не могу а да се не запитам: Зашто службеници за спровођење закона нису ухапсили атентатора пре говора?"

Крукс је био на оближњем крову који је пружао несметан поглед на републиканског кандидата. Један метак је погодио Трампа у десно уво. Једна особа је убијена, а две су рањене. Агенти Тајне службе касније су ликвидирали атентатора.

Представнички дом једногласно је изгласао формирање двостраначке радне групе за истрагу покушаја убиства. Састављена од седам републиканаца и шест демократа, радна група има за циљ да испита потенцијалне безбедносне пропусте на савезном, државном и локалном нивоу који су претходили инциденту.

У интервјуу прошлог месеца, Трамп је оптужио председника Џозефа Бајдена и потпредседницу Камалу Харис да су делимично одговорни за покушај убиства.

"Мислим да су у одређеној мери за то криви Бајден и Харисова", рекао је он. "Нису били превише заинтересовани за моје здравље и безбедност", додао је он.

"Дефинитивно има нечег више у овој причи и морамо да откријемо истину", рекла је Меланија у видеу, који делује као најава њених мемоара чије се објављивање ускоро очекује.