Свет

Тејлор Свифт подржала Камалу; Маск: Добро, победила си, чуваћу ти мачке животом

Америчка поп звезда поново је подржала демократе
Тејлор Свифт подржала Камалу; Маск: Добро, победила си, чуваћу ти мачке животом© Kate Green/Getty Images

Поп мегазвезда Тејлор Свифт је преломила – она ће на предстојећим изборима опет подржати демократе, а како је најавила након председничке дебате, њен глас, а како многи мисле и глас великог броја њених обожавалаца - иде Камали Харис.

"Даћу свој глас за Камалу Харис и Тима Волца на председничким изборима 2024. Мислим да је она стабилан, надарен лидер и верујем да можемо постићи много више у овој земљи ако нас води мир, а не хаос", "пресудила" је Свифтова у објави на свом Инстаграм налогу.

Певачица је објавила своју објаву поред слике на којој држи своју мачку, Бенџамина Батона, и потписала своју објаву са "Госпођа мачкарка без деце". То је, како "Политико" указује, очигледна референца на подругљиве коментаре републиканског потпредседничког кандидата Џеј Ди Ванса о томе да земљу води "гомила мачкарки без деце".

Објава Тејлор Свифт која се може похвалити запањујућим досегом на друштвеним мрежама са 283 милиона пратилаца на Инстаграму, само у првих 30 минута добила је више од 2,4 милиона лајкова.

Огласио се и милијардер и власник Икса Илон Маск, који ће ако Трамп победи, како је потврђено, бити на челу владине Комисије за ефикасност.

"Добро, Тејлор... победила си... даћу ти дете и чуваћу твоје мачке својим животом", написао је Маск иронично.

Ово, иначе, није први пут да се Свифт меша у политику. Подржала је кампању председника Џозефа Бајдена 2020. и подржала демократске противкандидате  сенаторке Марше Блекбурн за Сенат 2018. године.

Кандидат за потпредседника Демократске странке Тим Валц поздравио је подршку коју им је пружила певачица.

"Захвалан сам Тејлор Свифт, и то кажем и као власник мачке. Ово ће бити прилика за Свифтије (њене фанове). Дођите и пружите нам руку и покрените ствари.", рекао је гувернер Минесоте.

"Мушкарац" Тејлор Свифт, песма о женама које се суочавају са двоструким стандардима у својим каријерама, пуштала се на звучницима након што је Харис одржала говор на журци за гледање дебате — неколико минута након што је певачица потврдила да ће јој дати глас.

image