Свет

Харисова положила, али на "бубицу": Да ли је Камала варала током дебате? (ВИДЕО)

"Камала Харис има нижи коефицијент интелигенције и лошије памћење од Џозефа Бајдена, па је сасвим разумљиво да носи нешто од овога", гласио је један од коментара на друштвеним мрежама поводом сумњи да је кандидат демократа варала и да је носила слушалице уграђене у минђуше
Харисова положила, али на "бубицу": Да ли је Камала варала током дебате? (ВИДЕО)© Tayfun Coskun/Anadolu via Getty Images

Након жестоке дебате бившег председника Доналда Трампа и потпредседнице Камале Харис, на друштвеним мрежама повела се полемика да је кандидат демократа "варала и да је носила слушалице уграђене у минђуше".

Наиме, ради се о новим слушалицама компаније "Нова" под називом "Х1 аудио минђуше", које имају звучнике скривене иза бисера, као и два микрофона уграђена у метално кућиште сваке слушалице.

Осим тога, ту су и дугмад за контролу додатне опреме, а компанија наводи и да батерија обезбеђује 2,5 сата разговора и до 3,5 сата слушања музике, а футрола, која делује као пуњач, повећава аутономију до 14 сати.

"Није ни чудо што је тако глатко говорила. Добијала је упутства од свог тима", један је од коментара на друштвеним мрежа, који су посумњали да је Харисова поштовала правила дебате - забрана коришћења белешки или комуникација са члановима свог тима.

Један од корисника друштвених мрежа је написао да "Харисова има нижи коефицијент интелигенције и лошије памћење од Бајдена, па да је сасвим разумљиво да носи нешто од овога".

"Није ни чудо што желе да се микрофони утишају током пауза, како би она могла да чује звучнике у ушима", гласио је други коментар.

Бивши председник Доналд Трамп и потпредседница Камала Харис сусрели су се, први пут, у Филаделфији у жестокој дебати која би могла да одреди ток америчке политике у будућности.

Харисова је имала проблема на почетку своје прве - и могуће једине - дебате са Трампом уочи новембарских избора, док су двоје кандидата "спаринговали" око инфлације и међународне трговине.

На самом почетку 90-минутног шоуа током ког су се кандидати подбадали и оптуживали једно друго да лажу, Харисова је пришла Трампу, пружила му руку и представила се "Камала Харис".

image