Свет

Породице са Запада прихватају Путинову понуду: Селе се у Русију бежећи од "воук" идеологије

"Жеља да се породице преселе у Русију појавила се на Западу у светлу укидања традиционалних моралних и породичних вредности у америчком друштву, као и њиховог лошег образовног система", објаснила је генерал-мајор Ирина Волкова из руског Министарства унутрашњих послова
Породице са Запада прихватају Путинову понуду: Селе се у Русију бежећи од "воук" идеологије© Photo by Artem Priakhin/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Неколико британских породица већ је поднело захтев да прихвате понуду руског председника Владимира Путина и преселе се у Русију како би побегли од "воук" идеологије и живели у држави у којој се цене традиционалне вредности.

Како је пренео британски "Дејли мејл", већ је 17 особа контактирало руске дипломате у Британији тражећи детаље о Путиновим брзим боравишним дозволама.

Кремљ је раније саопштио да Русија мења имиграционе законе како би помогла људима који деле традиционалне руске духовне и моралне вредности.

Русија је отворила нову шему тако што је дозволила боравак америчком пару Леу Лајонелу и Шантел Фелис заједно са њиховом децом од 16, 14 и 11 година.

"Лично желим да се захвалим вашем председнику Путину што је омогућио Русији да постане добро место за породице у овој светској клими", рекао Лајонел додајући да ће искористити прилику за добробит његове породице.

Други пар, Канађанин Арен Фејнстра са супругом, напустио је Онтарио и са осморо деце се преселио у Русију.

"Нисмо се осећали безбедно са нашом децом тамо. Много је левичарске идеологије, ЛГБТК, транс...само много ствари са којима се не слажемо, а које они тамо проповедају. Желели смо да побегнемо од тога због наше деце. Поред тога пресудио је и економски фактор. Желели смо да се бавимо пољопривредом и сматрали смо да је Русија за то најбоља", поручио је Фејнстра, преноси "Дејли мејл".

"Жеља да се породице преселе у Русију појавила се на Западу у светлу укидања традиционалних моралних и породичних вредности у америчком друштву, као и њиховог лошег образовног система", објаснила је генерал-мајор Ирина Волкова из руског Министарства унутрашњих послова.

Руска посланица Марија Бутина рекла је поводом програма за руске медије да на Западу постоји "либерална диктатура".

"Важно је нагласити да народи ових земаља нису наши непријатељи, већ њихове владе које су полуделе и намећу такву политику", рекла је она.

Како је додала, у Немачкој се, на пример дешава да дете дође у школу и ако не подржава ЛГБТ агенду одводе га и шаљу на преваспитавање.

Она је рекла да би многи западњаци "желели да своју будућност повежу са Русијом управо зато што ту имају прилику за слободу и традиционални начин живота".

"И то нису нужно пољопривредници, многи од њих су представници академских кругова, наставници, лекари, професори", закључила је Бутина. 

image