Свет

Белорусија шаље додатне трупе на границу са Украјином: Циљ – спречавање продора непријатеља

На граници са Украјином биће распоређене јединице ОМОН-а
Белорусија шаље додатне трупе на границу са Украјином: Циљ – спречавање продора непријатељаGetty © Brendan Hoffman

Министар унутрашњих послова Белорусије Иван Кубраков данас је саопштио да је та земља послала Одред полиције за посебне намене (ОМОН) и додатне трупе на границу са Украјином, ради појачавања безбедности и спречавања потенцијалног продора украјинских трупа на белоруску територију.

"Министарство је анализирало дејства Оружаних снага Украјине у Курској области Русије. Због напете ситуације у близини јужних граница Белорусије, у пограничној зони су распоређене јединице ОМОН-а и унутрашње трупе'', рекао је он.

Кубраков је истакао да је циљ овакве акције да се спречи улазак "непријатеља" на белоруску територију, као и да се осигура безбедност грађана, преноси Интерфакс.

Како је навео министар, напори који се улажу омогућавају да се ситуација држи под контролом и спречи продор диверзантских и извиђачких група на територију Белорусије.

Подсећања ради, пре неколико дана државни секретар Савета безбедности Белорусије Александар Волфович, саопштио је да је Украјина распоредила око 14.000 војника у близини границе са Белорусијом

"На територији Украјине, у близини наших граница, налази се група оружаних снага од око 14 хиљада војника", рекао је он.

image