Свет

Роџер Вотерс поручио Украјинцима: Влада САД не мари за ваше животе, спреман сам да наступам у Русији

Према речима оснивача рок групе, све што "америчка империја" ради у другим земљама јесте да тежи да обогати "америчке плутократе"
Роџер Вотерс поручио Украјинцима: Влада САД не мари за ваше животе, спреман сам да наступам у Русијиwww.globallookpress.com © Carlo Vergani/Keystone Press Agency

Влада Сједињених Америчких Држава не мари за животе обичних Украјинаца, изјавио је суоснивач рок групе "Пинк флојд" Роџер Вотерс , обраћајући се украјинском народу.

Према његовим речима, све што "америчка империја" ради у другим земљама јесте да тежи да обогати "америчке плутократе".

"Њих није брига за животе људи у другим земљама као што је Украјина, немојте погрешити... Народ Украјине свакако треба да зна да влада Сједињених Америчких Држава не брине за њихове животе", рекао је Вотерс у разговору са новинарком из Луганска Фаином Савенковом, преносе РИА Новости.

Претходно је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев позвао Вотерса да изведе концерте за учеснике Савета војних округа, напомињући да му је близак стил овог извођача.

Вотерс је на састанку Савета безбедности УН у фебруару 2023. рекао да не сматра да је руска Специјална војна операција "ничим изазвана" и осудио је "провокаторе".

Према његовим речима, Украјина није демократска земља још од преврата 2014. године, који су подржале и платиле САД.

"Као што је познато, Украјина ни у једном смислу није демократска. Она је неподношљиво корумпиран", рекао је Вотерс и додао да је Владимир Зеленски угушио све опозиционе странке.

Поред тога, на питање новинарке да ли би желео да у Русији и Донбасу приреди концерт Вотерс је одговорио потврдно.

"Спреман сам да наступим у Русији када наставим концертне активности", нагласио је Вотерс.

Он је подсетио да су га Руси позвали да наступи у Санкт Петербургу и Москви.

Вотерс је додао да би желео да наступи и у Украјини у част окончања сукоба.

Претходно, раније је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев позвао је Вотерса да одржи концерт пред учесницима специјалне војне операције, нагласивши да му је његова музика драга.

Такође, позвао је руског лидера Владимира Путина, украјинског председника Владимира Зеленског и америчког председника Џозефа Бајдена да се договоре о прекиду ватре у Украјини.

Истовремено, фронтмен "Пинк флојда" се успротивио испоруци западног оружја Кијеву.

image