Свет

Како је Бајден "подржао" Трампа (ВИДЕО)

На видео снимку објављеном на друштвеним мрежама види се како амерички председник са осмехом ставља црвену капу са натписом "Трамп 2024"

Изгледа да се амерички председник Џозеф Бајден, након што се повукао из председничке трке и подржао потпредседницу САД Камалу Харис као кандидата демократа на председничким изборима, запитао да ли је направио "добар избор".

Наиме, Бајден је на једном скупу са ватрогасцима у Пенсилванији ставио на главу предизборну капу републиканског кандидата Доналда Трампа.

На видео снимку објављеном на друштвеним мрежама види се како Бајден са осмехом ставља црвену капу са натписом "Трамп 2024".

Корисници друштвених мрежа су брзо реаговали на видео, а неки су у шали рекли да је Харисова била "толико лоша током председничке дебате са Трампом, да се чак и Бајден предомислио и да ће подржати Трампа на изборима у новембру".

Током председничке дебате у уторак, Трамп је рекао да се кандидат демократа Камала Харис, која не нуди "никакву политику", приближава његовој "филозофији", до те мере да је он био спреман да јој пошаље своју бејзбол капу.

Коментаришући снимак, заменик секретара за штампу Беле куће Ендрју Бејтс рекао је да је председник током догађаја у Пенсилванији говорио о "двопартијском јединству после 11. септембра" и нагласио "потребу да му се САД врате".

"Као гест, Бајден је дао капу Трамповом присталици, који је потом рекао да, у истом духу, председник треба да носи капу бившег председника", објаснио је Бејтс на Иксу.

Бивши председник Доналд Трамп и потпредседница Камала Харис сусрели су се, први пут, у Филаделфији у жестокој дебати која би могла да одреди ток америчке политике у будућности.

Харисова је имала проблема на почетку своје прве - и могуће једине - дебате са Трампом уочи новембарских избора, док су двоје кандидата "спаринговали" око инфлације и међународне трговине.

image