Свет

Британској министарки полиције на полицијској конференцији — украдена ташна

До крађе је дошло истог дана у ком је британска влада почела да пушта поједине затворенике на слободу како би се изборила са пренатрпаношћу затвора у Енглеској и Велсу
Британској министарки полиције на полицијској конференцији — украдена ташна© Photo by Aaron Chown/PA Images via Getty Images

Британској министарки полиције Дијани Џонсон украдена је ташна на годишњем самиту високих полицијских службеника, преноси "Фајненшел тајмс".

Џонсон је одржала говор на конференцији Удружења полицијских надзорника у којој је упозорила на "епидемију антидруштвеног понашања, крађе на улицама и продавницама" коју је према њеним речима лабуристичка влада наследила од конзервативаца.

Полиција Варвикшира саопштила је да је ухапсила 56-годишњег мушкарца због крађе торбице у хотелу са четири звездице у близини Кенилворта у Мидлендсу где је одржана полицијска конференција.

До крађе је дошло истог дана у ком је британска влада почела да пушта поједине затворенике на слободу како би се изборила са пренатрпаношћу затвора у Енглеској и Велсу. Додатно напрезање система кривичног правосуђа погоршано је избијањем бурних нереда у августу.

Анкета о криминалу у Енглеској и Велсу показала је да је у претходној години било 2,7 милиона случајева крађе, што је сличан број као и 2022. године, али је мањи за 19 одсто у поређењу са нивоом пре пандемије.

image