Берни Сандерс: Да ли ће Камалин наступ на дебати бити довољан? Тешко, али имам ја савет за вас

Берни Сандерс понудио је савет Камали Харис за привлачење бирача

Иако је Камала Харис била изузетно ефикасна током председничке дебате, време је да се суочимо са важном чињеницом: већина Американаца добро познаје Доналда Трампа и половина га подржава, укључујући највећи део радничке класе, пише за "Гардијан" сенатор из Вермонта Берни Сандерс.

Исти тај Сандерс је Ен-Би-Сију раније рекао да "у Америци има много људи, људи из руралних области, радничке класе, који не верују да Конгрес и влада САД представљају њихове интересе, већ интересе богатих".

"То (успех у дебати) можда неће бити довољно да обезбеди победу. Бирачи су гладни кандидата који ће донети значајну, материјалну промену у њиховом животу", навео је Сандерс у ауторском тексту. "Амерички народ жели промену, и то је оно што она мора да испоручи."

Сандерс, који је пре дебате, Харисову назвао "прагматичном" политичарком која мењањем своје политике покушава да победи на изборима, предложио је неколико популистичких идеја за које "скромно" каже да су "не само одличне, већ и популарне међу бирачима".

Међу идејама за које Сандерс верује да ће Харисовој донети гласове су и већи порези за богате и велике корпорације, боља здравствена нега и пензионо осигурање које би се финансирали опорезивањем богатих.

Његов закључак? Ако Камала Харис буде форсирала економски план давања обећања радничкој класи да ће решити све њихове проблеме, има шансу да добије изборе.

Са друге стране, као што рече независни конгресмен, Американци знају Трампа. А и учинак потпредседнице САД.