Свет

Илон Маск поводом упозорења Владимира Путина: Имам лош осећај…

Путин је, наиме, истакао да би украјинска употреба западног оружја великог домета значила улазак НАТО-а у сукоб са Русијом
Илон Маск поводом упозорења Владимира Путина: Имам лош осећај…© Photo by Apu Gomes/Getty Images

Амерички милијардр Илон Маск реаговао је на својој друштвеној мрежи Икс на упозорење руског председника Владимира Путина о последицама удара западним оружјем дубоко на територију Руске Федерације наводећи да "има лош осећај". 

Путин је, наиме, истакао да би украјинска употреба западног оружја великог домета значила улазак НАТО-а у сукоб са Русијом.

"Није реч о дозволи или забрани за кијевски режим да изводи нападе на руску територију. Они и тако нападају (руску територију) уз помоћ беспилотних летелица и других средстава. Али, када се ради о коришћењу далекометног оружја високе прецизности које се производи на Западу - то је скроз друга прича. Ради се о томе да, као што сам већ говорио - а то ће потврдити било какви стручњаци и код нас и на Западу - украјинска армија није у стању, она не може да изводи нападе савременим далекометним системима високе прецизности западне производње. То је могуће само уз помоћ коришћења обавештајних података добијених путем сателита, а њима Украјина не расположе", објаснио је Путин.

То ће значити да земље НАТО-а ратују против Русије, упозорио је председник Русије.

image