Лондон о откривеним британским обавештајцима: Нећемо да се извињавамо

ФСБ Русије данас је јавио да је из земље протерао шест британских дипломата који су се, док су радили у политичком одељењу амбасаде у Москви, заправо бавили шпијунажом

Одлука Москве да из Руске Федерације протера шест британских дипломата који раде у тој земљи је без основа, наше дипломате се нису бавиле шпијунажом, тврди се у саопштењу Министарства спољних послова Велике Британије.

У поруци коју преносе РИА Новости наводи се да су "оптужбе које је данас ФСБ подигао против сарадника (Форин офиса) скроз без основа". Према њиховој верзији приче, "руске власти су одузеле дипломатску акредитацију шесторици британских дипломата у Русији прошлог месеца након акција које је предузела влада Велике Британије као одговор на руске државе активности у Европи и Великој Британији".

ТАСС подсећа да је британска влада 8. маја објавила да је донела одлуку да се из земље протера руски војни аташе, који је наводно радио као официр војне агентуре. Осим тога, саопштено је да ће од сада за држављане Русије бити теже да да добију дипломатску визу, а власти у Лондону су, такође, одлучиле да скину дипломатски статус са неколико објеката у Великој Британији који припадају Руској Федерацији. Међу њима су и зграда трговинског представништва и представништво руског војног аташеа.

"Нећемо да се извињавамо због заштите наших националних интереса", поручује данас Лондон.