Свет

Дачић у Кини: Министар унутрашњих послова се састао са првим човеком Хонг Конга

Дачић је истакао важност успостављања полицијске и других видова сарадње са Хонг Конгом, на линијама договора и потписаних докумената о стратешкој сарадњи председника Србије и Кине
Дачић у Кини: Министар унутрашњих послова се састао са првим човеком Хонг Конга© FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић састао се данас са првим човеком Хонг Конга и извршним директором овог Специјалног административног региона Кине Ли Качиуом.

Министар је захвалио домаћину на срдачној добродошлици и изразио задовољство поводом прве посете Хонг Конгу и првог сусрета на високом нивоу са лидером овог Специјалног административног региона НР Кине, који услед своје велике економске снаге представља један од највећих светских финансијских и трговинских центара, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Дачић је истакао важност успостављања полицијске и других видова сарадње са Хонг Конгом, на линијама договора и потписаних докумената о стратешкој сарадњи председника Србије и Кине и подвукао важност даљег подизања нивоа стратешког партнерства и јачања челичног пријатељства.

Министар је рекао да су велике перспективе за будућу сарадњу у областима од заједничког интереса, истичући област безбедности као приоритетну, а посебно области као што су борба против транснационалног криминала, борба против високотехнолошког криминала и борба против финансирања тероризма.

Дачић је извршном директору пренео поздраве председника Србије Александра Вучића и позвао га у посету Србији, што је кинески саговорник прихватио, додаје се у саопштењу.

image