Роберт Кенеди Млађи позвао Вашингтон: Зауставите сумануту ескалацију у Украјини

Кенеди је реаговао на видео-снимак руског председника Владимира Путина који је упозорио да ће употреба западног оружја великог домета представљати улазак НАТО-а у сукоб

Роберт Кенеди Млађи позвао је Белу кућу да заустави непромишљену ескалацију и не укида укида ограничења за ударе украјинске војске дубоко у Русију користећи западно оружје.

"Секретар Блинкен, председниче Бајден - престаните! Зауставите ову непромишљену ескалацију. Ово не говорим као политички присталица, већ једноставно као грађанин света", навео је Кенеди на Иксу, коментаришући видео-снимак изјаве руског председника Владимира Путина.

Наиме, на Западу се тренутно расправља о укидању забране употребе западног далекометног оружја Кијеву за извођење удара дубоко на територији Русије.

Руски председник је, са своје стране, рекао да би таква одлука значајно променила суштину сукоба и значила да би чланице НАТО-а - САД и европске земље директно ушле у рат са Русијом.

"Ако та одлука буде донета, то ће значити ништа друго до тога да се ради о директном учешћу земаља НАТО-а, САД, европских земаља у рату у Украјини. И то, природно, суштински мења саму суштину, природу сукоба. То ће значити да земље НАТО-а ратују против Русије. А, уколико је то тако, онда ћемо ми усвојити одговарајућу одлуку, полазећи од претњи са којима се суочавамо", упозорио је руски председник.