Свет

Сирене у централном Израелу, испаљене ракете из Јемена и Либана

Из Либана је на Израел испаљено 40 ракета, а израелска војска саопштила је да у нападу није било повређених
Сирене у централном Израелу, испаљене ракете из Јемена и Либана© Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Ракета земља-земља испаљена је у недељу ујутру на централни Израел из Јемена, погодила је ненасељено подручје, а нема извештаја о повређенима, саопштила је израелска војска.

Сирене за ваздушни напад огласиле су се у Тел Авиву и широм централног Израела неколико тренутака пре него што је пројектил слетео због чега је становништво побегло у склоништа, преноси Ројтерс.

"После сирена које су се недавно огласиле у централном Израелу, идентификована је ракета земља-земља која је прешла у централни Израел са истока и пала на отворено подручје. Није било извештаја о повређенима", саопштила је војска.

У региону су се такође чули гласни удари, за које је војска рекла да долазе од ракетних пресретача који су били лансирани. 

Израелска војска је такође саопштила да је бараж од око 40 ракета испаљен из Либана у правцу Галилеје, Голанске висоравни и пограничног насеља Метула, а у нападу није било повређених.

Неке ракете је пресрела противваздушна одбрана, док су остале погодиле отворена подручја и изазвале пожаре, тврди ИДФ.

Либанска милитантна група Хезболах преузела је одговорност за напад, додавши да је бомбардовала израелску војну базу десетинама ракета "каћуша", као одговор на недавне ваздушне нападе ИДФ у Либану, укључујући напад дроном на мотоцикл у приобалном селу Сарафанд.

image