Свет

Мајкл Даглас навија да Кијев удари на Русију: Морамо бити агресивнији

Држим палчеве у нади да ће Сједињене Америчке Државе дозволити Украјини да користи западне ракете за удар дубоко у територију Руске Федерације, рекао је амерички глумац
Мајкл Даглас навија да Кијев удари на Русију: Морамо бити агресивнијиwww.globallookpress.com © Ruslan Kaniuka/Keystone Press Agency

Амерички глумац Мајкл Даглас изјавио је да је разочаран што Сједињене Државе нису дозволиле Украјини да испаљује ракете дугог домета дубоко у руску територију.

"Заиста бих волео да смо били много агресивнији. Разговарао сам о томе са председником Владимиром Зеленским и морам да кажем да сам разочаран што нам је требало толико времена да добијемо замах", казао је Даглас за јутјуб канал "ТЦХ".

Глумац је додао да "држи палчеве" у нади да ће САД дозволити Украјини да користи западне ракете за удар дубоко у територију Руске Федерације.

Руски председник Владимир Путин је изјавио да представници земаља НАТО-а морају да буду свесни "чиме се играју" када говоре о плановима да се Кијеву дозволи да гађа циљеве дубоко на територији Русије помоћу ракетних система, које је Запад испоручио Украјини.

Путин је нагласио да ће директно учешће Запада у сукобу у Украјини значајно променити његову суштину и да ће значити да су чланице НАТО-а – САД и европске земље у рату са Русијом. 

"Москва ће доносити одлуке на основу претњи које се појаве пред њом", поручио је Путин.

image