Свет

Подршка Тејлор Свифт не помаже Камали: "Без утицаја"

Анкета показује да се 20 одсто испитаника изјаснило да је "донекле" или "много мање вероватно" да ће гласати за Харисову сада када је Свифтова изразила своју подршку
Подршка Тејлор Свифт не помаже Камали: "Без утицаја"Getty © Hector Vivas/TAS23/Getty Images for TAS Rights Management

Према новој анкети Југов-а (британска међународна компанија за истраживање тржишта и аналитику података), подршка популарне певачице Тејлор Свифт потпредседници САД Камали Харис могла би да одврати више бирача него да их привуче.

Наиме, након дебате између бившег председника Доналда Трампа и кандидата демората Камале Харис, Свифтова се огласила и поручила да ће гласати за Харисову  на америчким председничким изборима.

"Гласаћу за Камалу Харис, јер се бори за права и циљеве за које верујем да захтевају ратника да их брани. Мислим да је она стабилан, надарен лидер и верујем да можемо постићи много више у овој земљи ако нас води мир, а не хаос", "пресудила" је Свифтова у објави на свом Инстаграм налогу.

Анкета, спроведена након њеног саопштења, показује да се 20 одсто испитаника изјаснило да је "донекле" или "много мање вероватно" да ће гласати за Харисову сада када је Свифтова проговорила".

У међувремену, тек осам одсто је рекло да ће их подршка поп суперзвезде Камали Харис "донекле" или "највероватније" убедити да гласају за њу.

Већина испитаника, 66 одсто, оценило је да Свифтова подршка "не утиче на њихово гласање у новембру".

image