Свет

Огласио се ФБИ: Још један атентат на Трампа; Кандидат републиканаца поручио да се неће предати

Тајна служба одвела је Трампа на сигурно након што су агенти отворили ватру на човека који је примећен са нечим што је можда био пиштољ док је бивши председник био на голф терену, навели су извори из полиције, пренео је "Њујорк пост"
Огласио се ФБИ: Још један атентат на Трампа; Кандидат републиканаца поручио да се неће предати© Tanjug /AP Photo/Stephanie Matat)

Кандидат републиканаца на предстојећим председничким изборима Доналд Трамп безбедан је након пуцњаве која се догодила у његовој близини, саопштио је вечерас његов предизборни штаб. 

Тим поводом огласио се и ФБИ који је саопштио да је бивши председник и кандидат републиканаца на предстојећим председничким изборима Доналд Трамп био мета "очигледног покушаја убиства" у његовом голф клубу на Флориди.

Тајна служба одвела је Трампа на сигурно након што су агенти отворили ватру на човека који је примећен са нечим што је можда био пиштољ док је бивши председник био на голф терену, навели су извори из полиције, пренео је "Њујорк пост".

"Председник Трамп је безбедан након пуцњаве у његовој близини", навео је портпарол Трамповог предизборног штаба Стивен Чунг, пренео је Си-Ен-Ен.

Један од агената је отворио ватру и пуцао више пута. Мушкарца је касније ухапсила локална полиција на ауто-путу И-95.

Конгресменка Марџори Тејлор Грин навела је да је реч о још једном покушају убиства Доналда Трампа.

Званичници верују да је наоружана особа намеравала да пуца у бившег председника Доналда Трампа, известио је Си-Ен-Ен позивајући се на изворе.

"Једна особа је приведена у вези са инцидентом у Трамповом голф клубу у недељу, а Тајна служба је пуцала на осумњиченог", известио је Си-Ен-Ен.

Трамп: Никада се нећу предати

Бивши председник Доналд Трамп рекао је у мејлу за прикупљање средстава да је "безбедно и добро" након безбедносног инцидента на његовом голф терену у Јужној Флориди раније у недељу.
" Одиграла се пуцњава у мојој близини, али пре него што гласине почну да измичу контроли, желео сам да прво чујете ово: Ја сам безбедан и добро сам!", пише у мејлу. Трамп је додао да га ништа неће успорити.

Додао је да се никада неће предати!

"Увек ћу вас волети јер ме подржавате", поручио је кандидат републиканаца за председника САД.

Трамп је разговарао и са једним од новинара "Фокс њуза" наводећи да је Тајна служба обавила "сјајан посао".

"Волстрит џурнал" наводи да је Трамп данас био у Палм Бичу, где се налази његово одмаралиште Мар-а-Лаго на Флориди.

Доналд Трамп Млађи открио је детаље могућег атентата на његовог оца на друштвеној мрежи Иксу.

"Опет пуцањ, народе! У близини места пуцњаве је у жбуњу пронађен калашњиков АК-47, а осумњичени је наводно приведен", рекао је Трампов син, Доналд Трамп Млађи.

Амерички председник Џозеф Бајден обавештен је о пуцњави у близини Трампа и наставиће да прати развој ситуације, саопштила је Бела кућа.

Огласила се и Трампова ривалка на предстојећим изборима Камала Харис. 

"Обавештена сам о пуцњави у близини бившег председника Трампа и његове имовине на Флориди, и драго ми је да је безбедан", написала је она на Иксу.

"Њујорк пост":  Две особе пуцале једна на другу

"Две особе пуцале су једна на другу данас испред Међународног голф терена Вест Палм Бич у власништву кандидата републиканаца на предстојећим председничким изборима Доналда Трампа, док је бивши председник напуштао клуб", објавио је раније "Њујорк пост".

Извори су казали да Трамп није био у опасности.

Подсетимо, Трамп је повређен у атентату у Пенсилванији 13. јула.

Томас Метју Крукс (20) је покушао атентат на бившег америчког председника Доналда Трампа, а директор ФБИ Кристофер Реј је изјавио да није имао саучесника. Трамп је погођен у уво, а нападача су убили припадници америчке Тајне службе, која је задужена за заштиту највиших званичника државе.

Нападач Томас Метју Крукс успео је да се попне на зграду и пуца на Трампа, ког је ранио у уво, да рани још две особе и убије присутног на скупу, након чега га је ликвидирао снајпериста Тајне службе.

Шеф америчке Тајне службе Кимберли Читл, која је признала неуспех обавештајних служби у вези са атентатом на Трампа, поднела је оставку неколико дана касније.

image