Свет

Популарни водитељ Би-Би-Сија условно осуђен због приступања дечијој порнографији

На снимцима које је осуђени педофил Алекс Вилијамс слао водитељу Хјуу Едвардсу била су и деца од седам година, преносе британски медији
Популарни водитељ Би-Би-Сија условно осуђен због приступања дечијој порнографијиGetty © Wiktor Szymanowicz/Future Publishing via Getty Images

Бивши водитељ Би-Би-Сија Хју Едвардс осуђен је због приступа дечијој порнографији, након што је Магистратском суду у Вестминстеру речено да је Едвардс послао износ до 1.500 фунти осуђеном педофилу за фотографије сексуалног злостављања малолетника, преноси "Телеграф".

Главни судија Пол Голдспринг је Едвардса осудио на шест месеци затвора, али условно на две године. 

Такође му је наредио да се подвргне програму лечења сексуалних преступника, а Едвардс ће морати и да се програма за рехабилитацију.

Едвардсов бранитељ је суду рекао да његов клијент признаје да је "проневерио непроцењиво поверење" гледалаца, али да инсистира да се "не сећа" да je гледао фотографије.

Тужилац Јан Хоуп је претходно рекао да је Едвардс у преписци с осуђеним педофилом Алексом Вилијамсом из децембра 2020. на питање да ли жели сексуалне фотографије особе за које се "може утврдити да су узраста између 14 и 16 година" одговорио са "да xxx".

"Господин Едвардс је одмах упитао ко је субјект, а затим су му послате три слике наизглед исте особе, од којих се на две слике може разазнати да је узраст субјекта између 14 и 16 година", рекао је тужилац, преносе британски медији.

Тужилац Јан Хоуп рекао је да је осуђени педофил Вилијамс понудио да пошаље 12 видео снимака у децембру 2020, а тадашњи водитељ Би-Би-Сија је одговорио да не може да види најновију групу, али да су "други били невероватни".

Међу видео материјалом који је Вилијамс слао Едвардсу у наредном периоду били су снимци и деце од седам до девет година, преноси "Дејли мејл".

image